De fiecare data cand pasesti intr-un restaurant tine cont ca cei care lucreza dincolo de usile inchise ale bucatariilor sunt cei care iti pregatesc cu drag mancarea. Ori daca vei blama serviciile de servire de bucatari nu tine.
Sunt prea putini cei care stiu cu adevarat ce inseamna sa lucrezi intr-o bucatarie. Indiferent despre ce nivel de cunoastere este vorba un bucatar are marea provocare de a prepara mancarea pe toate gusturile. Si bucataria este versatila, nu ai putea spune ca exista un gust standard. Din secretele dintr-un restaurant pe care de altfel prea putini le stiu descopera de ce ar trebui sa apreciezi mai mult bucatarii:
- Un bucatar nu primeste bacsis. Doar laude sau eventual reprosuri. Au un salariu standard si fix si fata de cei care servesc, de ospatari, bucatarii nu sunt remunerati pentru fiecare farfurie primita.
- Lucreaza in picioare in cea mai mare parte a timpului. Si mai cu seama ca lucreaza intr-un program de asa natura caci nu pot fi mai putin de 10 ore prezenti la datorie. Clar nu este usor sa fii bucatar.
- Meseria bat-o vina este cea care ii tine departe de a manca. Pe principiul cizmarului fara papuci bucatarii ajung sa serveasca pe zi numeroase feluri de mancare insa mananca prea putin. Ar putea fi considerati ca niste copii care gusta din orice insa nu mananca ca la carte.
- Cele mai utilizate ingrediente intr-o bucatarie sunt sarea care clar da gust, untul caci mai toate se prajesc in unt pentru aroma si nu in cele din urma tine de ceapa. Un mare bucatar chef din strainatate marturisea ca in bucataria sa se folosesc cate 9 kg de ceapa pe zi.
- Si spre deosebire de alte cazuri bucatarii nu isi permit sa nu vina la serviciu caci de ei depinde functionarea unei zone de mare interes intr-un local.