bere

Cum alegem berea?

 

Berea este una din cele mai populare bauturi din lume, gasindu-se in diferite arome, fiind iubita atat de femei cat si de barbati. Insa, cel mai important aspect in alegerea unui tip de bere tine mai mult de gustul nostru, si de aceea trebuie sa ne placa. Insa, cu toate acestea exista unele criterii care ne ajuta sa facem o selectie in functie de beneficiile pe care pe care le poate avea.

Berea reprezinta principala bautura a romanilor atunci cand iau masa, fiind cea mai potrivita bautura pentru un gratar. Cu toate acestea, Romania se afla pe locul sapte in Europa in ceea ce priveste consumul de alcool pe cap de locuitor, pe primele aflandu-se  Cehia, Germania si Austria. Specialistii sustin ca un pahar de bere pe zi nu dauneaza, ci este chiar benefic pentru functionarea optima a rinichilor. De asemenea, berea hidrateaza, spre deosebire de alte bauturi racoritoare, deoarece aduce o multime de minerale in organism.

Care este cea mai buna bere din lume?

In anul 2014, a fost desemnata cea mai buna bere din lume, fiind o varianta belgiana, cu 6% alcool- Tongerlo. Cu un an inainte insa, cea mai buna bere a fost una de origine germana, care are numai 5% alcool, si care este produsa in Republica Ceha.

Dar, pentru a declara care este cea mai buna bere din lume, conteaza foarte mult gustul. Specialistii sustin ca diferenta dintre tipurile de bere consta in nivelul de antioxidanti, care, sunt destul de mici in general. Cu toate acestea, oamenii de stiinta sustin ca bere nefiltrata, de exemplu, are o multime de beneficii pentru sanatate, deoarece are in componenta sa o cantitate mai mare de fibre solubile care provin din cereale. Insa, cea mai mare diferenta in ceea ce priveste beneficiile fata de sanatate, consta in concentratia de alcool din bere, acesta fiind cel mai important factor care ajuta la selectarea berii. Specialistii sustin ca depinde de ceea ce omul doreste sa aleaga, insa ar fi mai benefic ca alegerea sa sa aiba la baza un continut mai redus de alcool.

Berea cu aroma

In ultima perioada, berea cu diferite arome a inceput sa detina o buna parte din vanzarile de bere. Acest tip de bere este mai cautat de femei, avand si o concentratie mai mica de alcool. Cu toate acestea, in compozitia acestui tip de bere, de prea putine ori se intalneste suc natural de fructe, gasindu-se, in general, arome artificiale si aditivi. In urma unui studiu, cercetatorii au descoperit ca  berea cu aroma contine un numar foarte ridicat de E-uri, dar si un aditiv foarte periculos- aspartam, sau E951, care este un indulcitor artificial cu o putere de indulcire de 180 de ori mai mare decat zaharul.

 

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus