Comportamentul in fata dragostei

Despre dragoste s-au tot spus lucruri, s-au tot scris lucruri. Cert este ca pana si cercetatorii au fost interesati de acest subiect. Nu mica a fost surpriza cand s-a descoperit ca dragostea chiar poate avea efecte uimitoare asupra organismului.

  1. Dragostea te face sa uiti. Nu este un mit ideea conform careia cei indragostiti sunt cu capul in nori. Oxitocina este hormonul care se elibereaza in organism si care pe termen scurt poate avea efecte negative pentru memorie.
  2. Dragostea te face sa treci mai usor peste dureri. La nivelul creierului se pare ca se produce acelasi efect pe care il au sedativele. Practic nu mai ai acelasi nivel de sensibilitate la dureri. Pe principiul „tara arde baba se piaptana”.
  3. Dragostea iti modifica ritmul inimii. Concret ritmul se incetineste si inima pompeaza mai putin sange desi este contrar a ceea ce credeam noi, cum ca inimi bate de parca ar lua-o la goana.
  4. Dragostea te face gelos. Aici intervine un efect psihologic care te face sa iti protejezi iubirea. Desi nu se aplica in toate cazurile sau in functie de personalitate este vorba de gradul diferit de gelozie exista o vorba care spune ca nu iubesti daca nu esti gelos.
  5. In dulcele stil al dragostei se pare ca orice vei consuma ma insemna un gust mai dulce decat de obicei. Dragostea face ca orice sa fie la fel de dulce ca si sentimentul in sine.
  6. Daca mai pui la socoteala si faptul ca avem tendinta de a vorbi pe un ton mai subtiat credem cu adevarat ca dragostea incepe sa se manifeste ca o boala. Desi din asta nu moare nimeni, ba din contra este de dorit sa resimti astfel de stari.

Unii spun ca perioada in care esti indragostit trece la fel de repede cum a venit asa ca orice efect mai putin placut dispare pana cand sa iti dai seama.

Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus