Ce trebuie sa faci pentru a avea un somn linistit

In perioada de vara cel mai adesea se intampla sa nu mai ai acelasi stil relaxant de dormit. Caldura este de vina pentru diversele stari ce te incearca si chiar daca se spune ca nu esti obosit de ajuns cat sa iti fie somn de fapt ai probleme de respiratie.

Secretul unui somn linistit este clar legat de modul in care respiri. Se spune ca modul in care reusesti sa te concentrezi si sa lucrezi la cote maxime tine de nivelul de oxigen pe care il oferi creierului astfel ca stresul este cel care te agita si te face sa respiri anormal. Se intampla de asemenea sa fie vorba de momentul somnului. Pentru a evita aceste probleme invata cateva trucuri pentru o respiratie optima.

Un prim sfat ar fi cel legat de respiratia in pozitia de dormit. Ca o forma de a regla ritmul inspira profund si mentine aerul timp de 3 secunde pentru ca mai apoi sa expiri timp de 6 secunde. Repeta acest procedeu pana cand te relaxezi de ajuns cat sa iti fie somn.

Un alt mod de a face acele exercitii de respirat intr-un stil eficace pentru tine este legat de concentrarea pe modul in care simti stomacul si in egala masura plamanii. Asa se face ca trebuie sa inspiri profund pana cand simti ca ti s-au umplut plamanii si sa respiri pana cand simti si o contractie a stomacului. Repeta acest exercitiu pana cand simti ca respiri mai relaxat.

In egala masura cu momentele de inspiratie si expiratie misca-ti diversele parti ale corpului. Spre exemplu inspira in timp ce iti „joci” degetele de la picioare si respira pe masura ce faci abdomene. Trebuie sa iti relaxezi toate grupele de muschi, intreg corpul.

Desi pare greu de crezut si sa dormi linistit implica un oarecare ajutor pentru a te simti pregatit de acest moment in adevaratul sens al cuvantului.

Articole create 251

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus