ulei

Ce tip de ulei sa folosesti

Facem adesea greseli care ne costa nu numai gustul desavarsit al mancarii insa si sanatatea. Tinand cont de faptul ca exista o mare diversitate de tipuri de ulei trebuie sa invatam sa le delimitam pe fiecare in parte.

  1. Nu folosi ulei de masline la prajit. Nu degeaba se spune ca acesta este numai pentru salate- punctul sau de ardere este foarte scazut. Daca nu este vorba de a cali legumele pret de cateva secunde nu folosi acest tip de ulei la prajit.
  2. Nu folosi uleiul la prajit dupa ce acesta a fost supus efectului termic. Conditiile de pastrare conteaza si ele astfel ca daca uleiul este tinut langa caldura ar putea capata un gust ranced- este cazul uleiului de nuca sau arahide.
  3. Uleiul de avocado este si el indicat insa exista o diferenta intre tipurile exacte de ulei. Asadar, daca cel rafinat are punct de ardere ridicat si un fin gust de avocado cel nerafinat nu se indica a se folosi sub actiune termica, deci este ideal doar pentru salate.
  4. Uleiul de sambure de struguri este prea putin cunoscut insa nu trebuie ignorat faptul ca acesta are si el un punct de ardere ridicat. Este ideal si pentru prajit insa datorita gustului sau aromat este mai indicat pentru pajituri si salate, nu pentru orice tip de mancare.
  5. Uleiul de cocos este si el indicat de consum desi exista o conceptie gresita ca are prea multe grasimi saturate. Ce-i drpet este mai dens insa asta il face ideal pentru cazurile de prajituri asa ca nu te sfii sa il faci inlocuitor de unt pentru prajituri.

Uleiul clasic de floarea soarelui este insa cea mai comuna alegere in randul romanilor. Asta pentru ca si pretul este cu mult mai accesibil fata de alte cazuri.

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus