par

Ce nu stii despre par

Parul, numit popular si in stil care flateaza podoaba capilara, are si el istoria sa si secretele sale. Ai fi surprins sa afli ca se afla printre acele parti si elemente care se dezintegreaza cel mai greu.

Curiozitati despre par

Despre parul de pe corp nu ne face placere nici macar sa vorbim si asta pentru ca este inestetic. Pe langa acest fapt se pare ca parul facial este cel care creste cel mai repede. Asta face ca ritmul sau sa fie accelerat fata de alte parti ale corpului. Barba unui barbat pastrata intacta chiar si cand nu s-a barbierit sa indeseasca parul poate ajunge de-a lungul vietii la dimensiunea unei balene ucigase.

Se spune despre cei care au chelie ca sunt mai predispusi la probleme cu inima. Studiile confirma se pare o stransa legatura intre podoaba capilara si starea de sanatate la nivelul inimii.

Parul este rezistent, asta in ciuda nuemroaselor zvonuri si mituri. Chiar daca acesta se mai rupe sau este fragil de maniera sa cada din radacina sa fie pierdut un fir de par poate suporta ca si greutate 100 de grame. De orice.

Stiai ca un fir de par poate trai de la 3 pana la 7 ani? Aceeasi medie de viata ne arata ca exista o tendinta in ceea ce priveste pierderea fierelor de par. Se pare ca in medie de la 6 si pana la 100 de fire pe pierdem zilnic. Asta insa nu este o problema ci chiar o tendinta normala, mai ales in cazul celor care sufera de anumite boli sau la mijloc este o sarcina.

Dintre tipurile de par se pare ca blondul este cel mai bogat, avand in medie cu 30 de mii de fire mai mult decat alte reprezentante. Spre exemplu o femeie cu o alta culoare de par are in jur de 100 de mii de fire de par.

 

Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus