antibiotic

Ce nu stii despre antibiotice

Suntem prea grabiti in a consuma antibiotice cand avem o raceala. Din ideea ca sunt cele mai bune pentru a curata organismul antibioticele sunt insa cu un risc aparte. Nu este indicat sa le consumi oricand asa ca tine cont de faptul ca infectile bacteriene sunt singurele de altfel care au nevoie de tratament cu antibiotice. In cazul infectiilor virale organismul poate sa controleze singur simptomele si efectele.

Cea mai comuna parte alarmanta, de altfel pe care o stie toata lumea sau cel putin asa ar trebui, este sa nu consumam antibiotice la fiecare infectie. Desi acestea sunt clar un tratament adecvat in astfel de situatii nu se cade oricand. Nu degeaba se spune ca trebuie sa mergi la medic pentru orice situatie medicala. Riscul este acela de a nu obisnui organismul cu astfel de pastile si sa devenim imuni la ele, cand chiar avem nevoie.

De asemenea, daca tratamentul cu antibiotic a fost deja inceput el trebuie continuat atat cat trebuie. Asta indiferent daca boala da deja semne de regres. Problema se impune la nivelul bacteriei care a provocat totul, ceea ce face sa devina imuna la antibiotic daca nu se pastreaza regula de durata a tratamentului.

Antibioticele au si ele efecte secundare. Printre acestea se numara iritatii ale pielii, reactii alergice in unele cazuri sau chiar si o digestie data peste cap. Desi nu este o regula generala in mod special cei mici intampina probleme de acest gen. Si nu in ultimul rand tine cont ca nu oricine poate lua un anume tratament cu astfel de pastile. Cu alte cuvinte nu fa asemanarari de simptome cu cineva si nu prelua acelasi tratament cu antibiotice, luate dupa ureche. Pana la urma fiecare in parte are un organism unic in anumite privinte si nu se pot potrivi acelasi tipuri de pastile mereu.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus