sanatate ochi

Ce iti poate afecta sanatatea ochilor

Nu traim atat de mult la starea de maxima sanatate. Sau mai bine spus cu cat anii trec si crestem, ne maturizam alteram si sanatatea, inevitabil. Desi incerci sa ai un stil de viata sanatoasa exista si anumite obiceiuri care iti afecteaza sanatatea ochilor.

De evitat in numele sanatatii ochilor

Fumatul nu afecteaza numai plamanii si functia respiratorie ci si ceea ce tine de sanatatea ochilor. Exista un lung sir de probleme ce se leaga in principal de partea de vascularitate a ochilor, de faptul ca circulatia este afectata ca urmare a fumatului. In lipsa oxigenului de care au nevoie ochii apar ca fiind tot mai obositi asa ca te indrepti spre un complex de aspecte afectate de fumat.

Retina are de suferit din cauza soarelui. Chiar daca incercam sa ne protejam si sa ne dam cu crema solara spre exemplu ochii au de suferit. Nu este de mirare ca ni se recomanda prutarea de ochelari specifici pentru asta. Asa ca alegerea unor ochelari trebuie sa aiba in vedere clar, calitatea lentilelor.

Munca in fata unui calculator, laptop si asa mai departe este de asemenea de natura sa iti afecteze sanatatea ochilor. Pentru ca muncind in fata lor avem tendinta sa clipim mai rar, ceea ce face ca ochii sa nu fie suficient de „odihniti”. Numeste asta un exces de privire daca se poate spune asa. In orice caz, tensiunea ce se resimte la nivelul ochilor face ca durerea sa fie inevitabila si in cele din urma sa ai si probleme concrete.

Pentru a evita toate aceste aspecte trebuie sa ai in vedere in primul rand modalitatile prin care poti sa eviti ceea ce stii ca dauneaza. Mai mult decat atat tine de o alimentatie corespunzatoare si anume de nevoie de omega 3 spre exemplu.

Articole create 248

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus