yin-yang

Ce inseamna Yin-Yang?

Cum arata simbolul Yin-Yang? Cel mai cunoscut simbol taoist este cunoscut si ca simbol Taiji. Imaginea consta intr-un cerc impartit in doua jumatati de forma unei lacrimi- una alba si cealalta neagra. In cadrul fiecarei jumatati se afla un cerc mai mic care are culoarea opusa.

Yin este elementul intunecat; el este trist, pasiv, sobru, feminin, introvertit, intim, si corespunde noptii. Yang este elementul luminos; este fericit, plin de vitalitate, activ, stralucitor, masculin si corespunde zilei. Yin este adeseori simbolizat de apa si de pamant, in timp ce Yang este simbolizat de foc si vant.

Liniile si cercurile simbolului Yin Yang implica o miscare caleidoscopica. Aceasta miscare implicita reprezinta modul in care Yin si Yang sunt interdependente, si se transforma continuu, unul in celalalt. Nu pot exista unul fara celalalt, deoarece fiecare contine esenta celuilalt. Noaptea devine zi, iar ziua devine noapte; nasterea devine moarte si invers; prietenii dusmani si dusmanii devin prieteni- aceasta este teoria taoista pe care acest se simbol ne invata, in carea lumea devine relativa.

Un alt mod de a privi simbolul:

Jumatatile alb-negru ale simbolului Yin-Yang sunt asemanatoare cu aspectul unei monede. Sunt diferite, distincte, insa nu pot exista una fara cealalta. Cercul insusi este asemanator metalului din care este facuta o moneda. Este ceea ce au cele doua parti in comun si ceea ce le face sa fie la fel. Cand dam cu banul, vom obtine ori „cap” ori „pajura”. Cu toate acestea, in ceea ce priveste esenta monedei, raspunsul va fi intotdeauna la fel.

Orice fenomen sau lucru din Univers are doua aspecte, unul Yin si unul Yang, care sunt opuse, dar in acelasi timp, sunt interdependente si se pot transforma unul in celalalt. Aceasta este legea generala a modului in care este alcatuita lumea. Teoria Yin-Yang este o structura conceptuala, utilizata in China inca din antichitate, pentru a analiza lumea naturala, omul si Cerul. Cu alte cuvinte, ea a stat la baza intelegerii legilor Universului.

Articole create 245

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus