ambalaje produse

Ce importanta au culorile in produsele pe care le alegi

Stiai ca in momentul in care observi un produs cu un ambalaj transparent ai tendinta de a-l cumpara mai degraba decat oricare alt produs? Asta pentru ca observand interiorul deja te gandesti ca trebuie sa fie bun si pe principiul vazut si placut il alegi instant.

Cand alegi un produs un element important il reprezinta se pare si culoarea ambalajului. Ca este verde sau albastru conteaza ca orice nuanta este in masura sa te influenteze. Din acest sir cercetatorii au ajuns la concluzia ca:

  1. Verdele iti induce idee de sanatos, de produs bio. Si asa este o moda din acest punct de vedere asa ca o forma de a atentia clientii despre produsele cu putini aditivi sau chiar deloc este ambalajul cu culoarea verde. De altfel se pare ca verdele nu prea iti induce ideea de mancare, exceptie facand cazul ierburilor, a condimentelor.
  2. Albastrul este din clasa celor care nu prea iti induc de asemenea o idee de mancare sau de produs comestibil. Cam greu poti sa faci o corelatie cu mancarea insa se pare ca ambalajele de asa natura sunt cele pe care nu le uiti usor. Si pe asta se pare ca se bazeaza si comerciantii.
  3. Portocaliul este cel care satisface. La propriu, se induce ideea ca ceea ce se consuma din clasa produselor cu ambalaj portocaliu sunt acele tipuri de mancare care satisfac pe deplin.
  4. Galbenul in schimb este cel care iti induce o stare de fericire. Asta inseamna ca bucuria de a alege un produs ambalat astfel este punctul forte pe care se bazeaza se pare si producatorii. Nu este insa exclus ca produsele cu malai sau porumb sa se lege de aceeasi situatie mai ales ca in astfel de cazuri galbenul este reprezentantiv.
  5. Rosul induce ideea de produs delicios. Este culoarea care satisface apetitul si oricat de putin se pare ca a introduce si cateva dungi rosii ajuta la o crestere de sanse ca acel produs sa fie ales de pe rafturi.
Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus