Ce este hidrosablarea?

Hidrosablarea este o tehnica de curatare numita si sablarea cu apa. Pentru a reusi sa curete suprafetele, firmele de sablare, apeleaza la dispozitive de sablare.

Tehnica hidrosablarii este practic o spalare cu apa sub presiune. Acest tip de sablare este ideala pentru curatarea suprafetelor exterioare cat si interioare. Hidrosablarea se foloseste cu succes si la curatarea hotelor

Sablarea cu apa este un mod extrem de bun de curatare, mai ales ca nu se folosesc substante chimice care sa afecteze mediul inconjurator. Un alt mare avantaj este acela ca apa poate si recuperata si refolosita pentru alte procese de curatare. Este important sa alegi persoane cu multa experienta in domeniu daca doresti sa apelezi la astfel de servicii.

O alta denumire a hidrosablarii este sablare umeda, pe langa faptul ca spala suprafetele le si lustruieste. Sablarea umeda are capacitatea de a prelungi durata de functionalitate a aparaturilor curatate prin aceasta metoda. Totodata este una dintre cele mai comune aplicaii pentru curatarea industriala. Hidrosablarea se foloseste pentru indepartarea oricarui tip de depunere. Jetul de apa sub presiune este utilizat cu succes pentru curatarea de rezervoare, boilere si chiar pentru indepartarea vopselei de pe diverse suprafete.

 

In ce domenii poate fi aplicata tehnica de hidrosablare?

  1. Domeniul constructiilor: curata structuri din beton, otel etc.
  2. Domeniul transporturilor: curatarea navelor maritime, pregatirea suprafetelor inainte de operatiunea de vopsire etc.
  3. Curatarea retelelor de conducte: reuseste sa curete in totalitate orice tip de sistem de conducte, contribuind astfel la mentinerea functionarii optime dar si la mentinerea parametrilor sanitari.
  4. Industria chimica dar si cea energetica: curatarea diverselor aparaturi folosite pentru producerea diferitelor substante sau curatarea de depuneri a echipamentelor folosite in industria energiei electrice.
  5. Industria alimenara: curata si igienizeaza sistemele de conducte, bazine, rezervoare sau camerele frigorifice.

In ceea ce priveste curatarea otelului, hidrosablarea poate fi utilizata la:

  • curatarea vopselelor intacte
  • curatarea vopselei degradate aplicata peste suprafata de otel etc.

Sablarea cu apa se foloseste cu succes si pentru indepartarea graffiti-ului de pe ziduri, monumente etc. Un mare avantaj este acela ca aceasta curatare se poate face fara a demonta sau a muta locul obiectelor pe care doriti sa le curatati.

 

De ce este important sa apelati la un profesionist atunci cand doriti o sablare cu apa?

Dupa cum spuneam mai sus, aceasta tehnica este una de spalare cu apa sub presiune. Tehnica necesita aparatura speciala, dar si un echipament special pentru a fi protejat in timpul curatarii. Un specialist va inspecta suprafata pe care doriti sa o curatati, inainte de a incepe procesul de curatare. Acest pas este extrem de important, deoarece scade riscurile de a produce daune suprafetelor. Abia dupa o inspectare corecta, se va trece la curatarea propriu-zisa de catre specialistii in domeniu.

 

Articole create 250

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus