Bune maniere, pe scurt

Cand esti invitata la masa bucuria de a fi primit de gazda in caminul propriu primeaza insa nici asa nu se exclude faptul ca trebuie sa tii cont de regulile de bune maniere. Sau gandeste-te cat de important este sa fii prezentabil in cadrul unui eveniment formal cum ar fi o nunta spre exemplu. Indiferent de moment si de cadru nu trebuie sa iti lipseasca preocuparea pentru bunele maniere.

Ceea ce prea putini stiu…

Prea putini sunt cei care stiu ca la masa trebuie sa adopte o pozitie si o atitudine serioasa. Si incepem prin a mentiona ca postura conteaza mai mult decat crezi. Nu te aseza atat de confortabil ca si cand ai fi pe banca in parc- poate ca nici acolo nu ar trebui sa te simti ca acasa. Conteaza ca mainile sa fie pe masa, in poala cum obisnuiesc cei din Anglia sa faca insa in orice caz nu cu coatele pe masa.

Si nu te apuca sa mananci pana cand nu incepe toata lumea, de regula gazda da tonul. Ori ceri sare pentru ca simti ca ar mai trebui? Gusta, asa este elegant. Si nu te avanta sa spui ca nu iti place si mai degraba refuza si atat. Mai cu seama cand esti intr-un cadru oficial, formal nu fa haz si caz pentru asta. Nu tipa dupa ospatar pentru a cere altceva si sub nicio forma nu pune mama pe pahar cand acesta, atent la detalii, iti va umple paharul; refuza politicos spunand ca este suficient sau pur si simplu lasa-l neatins.

La fel de important este sa nu sufli in mancare. Desi se serveste totul la o temperatura optima pentru servire dupa caz, nu sufla pentru a putea manca. Tacaul trebuie sa ramana pe farfurie si daca tii cont si de detalii ai putea chiar sa le asezi in asa mod incat sa transmiti un „mesaj” despre cat de buna a fost mancare.

Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus