BlackBerry

BlackBerry se apropie de faliment

Pe vremea bunicului (2003), BlackBerry mai ca a inventat smartphone-ul. Apoi, Apple a venit si a facut unul mai bun, lasand BlackBerry-ul sa devina doar o masinarie de primit emailuri pentru generatia anilor 1990. Pai, din moment ce compania inca mai exista, probabil ca se descurca destul de bine in fata competitiei, nu?

In legatura cu asta … BlackBerry-ul, nu numai ca nu mai este la moda, dar este pe moarte. Acum trei ani, compania valora peste cinci miliarde de dolari. De atunci, vanzarile sunt in scadere continua, incepand cu o scadere de 43% intr-un sfert din anul 2012. De atunci, lucrurile s-au redresat, inregistrand doar scaderi de 32% de la an la an. E ca atunci cand un cadavru se descompune mai putin dupa ce isi pierde toata carnea.

Insa, in loc sa se aseze intr-un scaun balansoar si sa mediteze la frumoasele zile in care era relevant, BlackBerry incearca sa se opuna procesului inevitabil. Incearca disperat sa fie inovatori, o idee buna la care probabil ca trebuiau sa se gandeasca acum sase sau sapte ani. Desigur, ideile inovatoare care sa salveze companii tot trebuie sa fie bune.

Faceti cunostinta cu BlackBerry Passport – practic, un telefon normal care s-a lasat de sala si a inceput sa ingurgiteze 30 de gogosi pe zi. In ciuda design-ului prea stangaci pentru oricine altcineva decat Hulk, BlackBerry insista ca e o idee buna pe care utilizatorii o iubesc. Stiu asta, nu din analizarea datelor oficiale, ci din cititul recenziilor de pe Amazon, multe dintre acestea oferindu-i produsului cinci stele. Compania se declara multumita – cu alte cuvinte, nu va ingrijorati utilizatori de internet, poate ca lumii nu-i pasa ce scrii in sectiunea de comentarii, insa companiei BlackBerry ii pasa.

BlackBerry a trecut de faza de negare, si a ajuns acum in urmatorul pas din cei cinci ai durerii: negocierea. In ianuarie, CEO-ul John Chen a trimis o scrisoare deschisa catre Senat, incercand sa afle parerea despre neutralitatea internetului. Vesti bune: e de acord cu aceasta! Vesti proaste: Nu are idee ce inseamna!

 

 

Articole create 251

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus