Beneficiul consumului de alune

Observam foarte multe beneficii ale consumului de alune si seminte. oricand dorim sa apelam la un regim de viata sanatos, nutritionistii ne recomanda consumul de alune si seminte. Observam unele beneficii produse de consumul acestor produse, insa nu stim exact de ce se intampla aceste lucruri. Tocmai din acest motiv, m-am gandit sa va sugerez cateva din proprietatile si beneficiile consumului de nuci si seminte pentru a sti exact de ce aceastea trebuie sa existe zilnic in meniu.

Consumul acestor alimente aparitia cancerului, a bolilor cardiovasculare, diabetului, regleaza vinelul colesterolului din sange si multe alte proprietati. Iata care sunt acestea:

  1. Sunt o sursa foarte boagta de vitamina E. Stiu, exista multe alimente care contin acest tip de vitamina, insa cu siguranta nu sunt atat de eficace precum sunt cele obtinute din nuci. Ele sunt un antioxidant foarte puternic care ajuta la sanatatea organismului, fiind foarte benefic pentru organism.
  2. De asemenea, vitamina B este o vitamina esentiala sanatatii organismului. Acesta vitamina se gaseste in alune si seminte avand un nivel ridicat de niacin, tiamina, acid pantotenic, acid folic, riboflavin.
  3. Polifenolii sunt acei antioxidanti naturali, benefici organismului, care protejeaza organismul de radicalii liberi. Semintele, alunele, migdalele etc. contin foarte multi polifenoli care protejeaza organismul si previn aparitia cancerului.
  4. Au in componenta lor o resursa destul de mare de zinc. Acest imbunateste calitatea sistemului imunitar si ajuta la functionarea sistemului reproducator. Este foarte folosit de catre vegetarieni, deoarece acestia nu consuma zinc, insa il pot prelua din consumul de alune, nuci, migdale, seminte, etc.
  5. Contin magneziu. Magneziul este direct raspunzator de energie, spirit si o concentrare buna. Lipsa acestuia din organism duce la aparitia oboselii, irascibilitate, creste riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, regleaza tensiunea arteriala si previne diabetul.
  6. Sunt o bogata sursa de cupru. Curpul nu exista in foarte multe alimente, ci in ficat si stridii. De asemenea, este prezent si in nuci, alune etc.

 

Articole create 251

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus