amazon

Amazon: ceea ce nu te omoara, te face mai slab

Recent, The New Work Times, ne-a socat cu detaliile despre mediul de lucru in mare stres a angajatilor de la Amazon. Exista mai multe moduri in care angajatii companiei se plang de alti colegi de-ai lor, unde se incurajeaza concurenta si presiunea asupra angajatilor. Insa, o strategie este extrem de familiara cu foarte multe dintre companiile americane. „Nu poti lucra mult timp, din greu, si destept, insa la Amazon poti alege doua din cele trei caracteristici”- a declarat CEO-ul Jeff Bezos actionarilor, in anul 1997.

Astfel, republicanii au reusit sa incurajeze americanii sa lucreze mai mult. „Oamenii au nevoie sa lucreze din ce in ce mai multe ore si, prin productivitatea lor, sa castige mai mult venit pentru familiile lor”- sustine Jeb Bush, explicand cum a ajuns la o crestere anuala de 4%.

In standardele internationale, se stie faptul ca americanii investesc destul de mult timp la locul de munca. Printre tarile care fac parte din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, americanii se afla peste medie, inregistrand 1789 de ore de munca pe an- mai mult decat in Japonia, Germania si Coreea de Sud. In fiecare saptamana, americanul munceste 41 de ore, comparativ cu 38,4 ore in Marea Britanie, 36,9 in Germania si numai 32,7 in Olanda.

Ce inseamna sa fii angajat la Amazon?

Cu toate acestea, angajatii de la Amazon ajung sa munceasca si pana la 80 de ore pe saptamana. Exista articole care descriu angajatii de la Amazon ca fiind niste „vite” care se forteaza sa lucreze si mai mult.

Angajatii din Pennsylvania s-au plans de conditiile de munca, sustinand ca acestia lucrau si in camere unde temperatura medie ajungea si pana la 30 de grade Celsius. Un alt angajat, din Seattle, a declarat ca muncea 80 de ore pe saptamana si primea mail-uri chiar si atunci cand se afla in vacanta sau in timpul noptii.

Cei angajati la Amazon sustin ca daca nu poti sa lucrezi mai mult de 80 de ore pe saptamana, inseamna ca ai o slabiciune majora, cu care Amazon nu vrea sa se confrunte.

Articole create 248

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus