Alimente ciudat de congelat

Este cu mult mai usor sa congelezi anumite alimente pentru a le pastra pe termen lung. Insa din seria de produse probabil te vei gandu ca nu este tocmai posibil sau indicat sa congelezi usturoiul spre exemplu. Asta pentru ca ar putea chiar si sa isi piarda gustul ulterior.

Poate ca surprinzator pentru unii iata o lista a acelor produse ce nu credeai ca se pot congela:

  • Chipsurile sunt fara doar si poate cele care daca nu se consuma imediat dupa desfacere nu mai sunt la fel de gustoase. Se intelege ca atrag un nivel de umiditate ce le schimba gustul. Acestea insa se pot congela la fel de bine. Nu trebuie decat sa le lasi in acelasi ambalaj si pana la consum sa astepti cateva minute; de altfel acestea se pastreaza prin congelare la fel de crocante.
  • Cand vine vorba de branza se stie ca multe tipuri de branza se vor sfarama daca se vor congela. Cu toate acestea o mare parte din ele, in special cele tari, se pastreaza bine impachetate in folie de protectie si se lasa pana se ajunge la temperatura camerei pentru a se consuma.
  • Orezul prefiert. Acesta se poate si el congela la fel de bine. Mai ales daca iti cauti practicul situatiei si doresti sa ai la indemana o mancare rapida aceasta metoda este una eficienta.
  • Vinul, poate ca suprinzator pentru unii, este cel care se adauga la gatit de multe ori insa poate fi la fel de bine congelat pentru a i se pastra aroma. Se stie ca lasat pur si simplu acesta se rasufla, se oteteste si nu mai este bun astfel ca pus in pungi speciela pentru gheata vinul va fi cu  mult mai practic pentru consum si la indemana. Nu te astepta insa sa faci din acestea reversul situatiei, de a avea din nou o sticla de vin din ele.
Articole create 250

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus