Aerul conditionat-intre nevoie si abuz

Daca lumea moderna ne ofera atat de multe variante de a avea grija de starea de confort pe care ne-o dorim nu putem decat sa ne bucuram. Insa nu este mult pana la partea de abuz cand exageram si ajungem sa ne dam seama ca tehnologia se poate intoarce impotriva noastra.

Iar cand vine vorba de folosirea aerului conditionat este foarte usor sa ajungem in punctul in care abuzam de posibilitatea de a scade temperatura dupa bunul plac. Nu te-ai gandit insa ca asta ar putea sa iti afecteze atat de mult sanatatea. Nu numai ca te pasc sinuzitele si racelile frecvente insa se poate ajunge chiar si la situatii mult mai severe, de infarct.

Specialistii spun ca nu trebuie sa ne dorim aerul mai rece decta cu 6 grade fata de temperatura exterioara. Cand treci dintr-un mediu foarte cald la unul foarte rece exista un potential de infarct. Mai ales cand astfel de treceri sunt frecvente se pare ca marim riscul de a dilata vasele de sange. Un accident vascular ar putea fi rezultautul. Mai mult decat atat, se crede ca stand intr-un mediu cu o temperatura constanta ne vom ingrasa mai repede caci organismul nu depune efort pentru a se incalzi sau din contra, pentru a se racori.

Mai mult decat atat, aerul conditionat favorizeaza raspandirea bolilor si a virusilor pentru ca prin acesta trece aerul din acea incapere. Poti raci, te poti imbolnavi, „rascolesti” mucegaiul din casa si problemele nu se opresc aici. Printre altele poti face chiar si sinuzita. Asa ca tinand cont de riscurile la care ne supunem o data cu decizia de a folosi un aparat de aer conditionat se recomanda a nu se sta in fata aerului rece. Se recomanda de asemenea sa se schimbe filtrul de aer frecvent si nu in cele din urma sa se pastreze o temperatura nu mai joasa de 25 de grade.

Articole create 245

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Începe să tastezi termenul de căutare mai sus și apasă Enter pentru a căuta. Apasă ESC pentru a anula.

Înapoi sus